Freecreative

Yleisimmät freelancereiden kysymykset

Olemme keränneet tähän artikkeliin meille yleisimmin esitettyjä kysymyksiä. Nämä freelancereiden kysymykset ovat varmasti monien mielessä ja niinpä vastauksista on toivottavasti sinullekin apua.

Tulemme päivittämään artikkelia matkan varrella ja tavoite onkin, että tämä artikkeli antaisi aina sinulle freelancerina vastaukset helposti ja nopeasti.

Q: Kenelle Freecreative on suunniteltu?
A: Freecreative on suunniteltu markkinoinnin, viestinnän ja digimarkkinoinnin ammattilaisille. Erityisesti niille ammattilaisille, joilla on jo kokemusta ja laajaa osaamista omalta ammattialueeltaan.

Q: Kuinka kauan projektit yleensä kestävät Freecreativella?
A: Freecreativella on erilaisia projekteja, jotka voivat kestää eri ajanjaksoja. Jatkuvat projektit voivat kestää pitkään, jolloin freelancer on osa yrityksen vakituista tiimiä. Myös nopeita sprinttejä ja tarpeita voi olla, jotka kestävät yleensä viikon tai pari. Selkeät tarpeet, joilla on alku ja loppu, kestävät yleensä noin kuukauden tai kolme kuukautta.

Q: Miten pääsen mukaan Freecreativeen?
A: Freecreativeen voi päästä mukaan osoittamalla vahvaa osaamista omalta ammattialueeltaan, Yleensä tämä tapahtuu ensimmäisen asiakasprojektin yhteydessä. Tällä hetkellä Freecreativen oma tiimi keskittyy tutustumaan asiakkaisiin ja heidän tarpeisiinsa, joten uusien freelancerien ottaminen yhteisöön voi tapahtua tarpeen mukaan, emmekä pidä auki nettisivujemme bottia freelancereille.

Q: Miten Freecreative toimii?
A: Asiakas ottaa yhteyttä Freecreativeen, kun heillä on selkeä tarve saada apua markkinoinnin, viestinnän tai digimarkkinoinnin alueella. Freecreative tekee tarjouksen ja etsii kohdennetusti sopivan freelancerin, joka vastaa asiakkaan tarpeita ja aikataulua. Sopimukset tehdään asiakkaan ja Freecreativen välillä sekä freelancerin ja Freecreativen välillä. Laskutus tapahtuu freelancerin ja Freecreativen välillä.

Q: Miten Osaajakauppa toimii Freecreativella?
A: Osaajakaupassa asiakas voi tilata valmiita muotoiltuja paketteja tai buukata tietyn freelancerin. Ostoprosessi on nopea ja helppo, ja muuten se noudattaa Freecreativen yleistä toimintamallia.

Q: Miten voin liittyä Osaajakauppaan?
A: Osaajakauppaan pääsevät pääsääntöisesti mukaan freelancerit, jotka ovat jo validoituneet asiakasprojekteissa ja joiden osaamisen Freecreative tuntee hyvin.

Q: Miten laskutus toimii Freecreativella?
A: Freelancer laskuttaa yleensä kuukausittain työnsä Freecreativelta sopimuksen mukaisesti. Freecreative huolehtii asiakkaan laskuttamisesta.

Q: Miten saan töitä Freecreativen kautta?
A: Tällä hetkellä Freecreative keskittyy tutustumaan asiakkaisiin ja heidän tarpeisiinsa, eikä aktiivisesti etsi uusia freelancereita yhteisöönsä. Kun uusia projekteja avautuu, etsimme tarpeen mukaan uusia tekijöitä yhteisöömme ja asiakkaan avuksi. Tarvittaessa ilmottelemme alkavista projekteistaan sosiaalisen median kanavassa, verkkosivuilla, ja uutiskirjeessä, joka lähetetään yhteisön freelancereille.

Q: Miksi en saa projekteja Freecreativen kautta?
A: Freecreative tekee jatkuvasti töitä varmistaakseen, että mahdollisimman moni ammattilainen työllistyy meidän kauttaan. Meillä on pieni startup-tiimi, joka hoitaa asiakashankintaa. Ilmottelemme varmasti heti, kun projekteja tulee avoimeksi ja olemme suoraan yhteydessä freelancereihin, joiden osaaminen vastaa tietyille asiakkaille tarpeellisia taitoja. Kannustamme kaikkia freelancereita olemaan aktiivisia asiakashankinnassa ja oman näkyvyyden lisäämisessä – harvoin asiakkaat tulevat itsestään kotoa hakemaan freelancereita.