Mikä olisikaan luontevampi vahvistus Freecreativelle kuin freelancer?

Freecreative on yhteisö, jossa markkinoiden parhaat freelancerit ja mielenkiintoisimmat projektit löytävät toisensa. Baronan alla toimiva Freecreative kiihdyttää vauhdilla kohti kasvutavoitteitaan ja pyrkii valloittamaan markkinaa luovien osaajien ja kasvuhaluisten yritysten parissa. Freecreative tunnetaan yleisesti freelancer -kentän kärkipelaajana. Niinpä onkin luontevaa, että myös omaa tiimiä täydennetään nimenomaan freelancereilla.

Freelancer Teemu Pasanen mukaan Freecreativen tiimiin

Yksi uusista Freecreativen freelancer-vahvistuksista on Teemu Pasanen. Hänellä on reilun 15 vuoden tausta monipuolisista myynnin ja markkinoinnin tehtävistä. Laajan taustansa ja yrittäjyyshaaveidensa ansiosta Pasanen alkoi tosissaan suunnittelemaan syksyllä 2022 hyppyä turvallisista päivätöistä kokoaikaiseksi freelanceriksi.

– OIin pitkään haaveillut yrittäjyydestä ajatellen, että tarvitsen jonkun maailmanluokan liikeidean, jotta yrittäjyys olisi ylipäänsä mahdollista. Viime vuosina olen kuitenkin huomannut, että laajan työkokemukseni ansiosta pystyn tuomaan työnantajalle enemmän lisäarvoa, mitä yksi perinteinen työrooli normaalisti pitää sisällään. Tajusin yhtäkkiä, että se liikeidea olenkin minä itse, Pasanen kertoo.

Freecreativen Senior Creative Manager Arla Joensuu piti normaalia freelancerin tutustumispalaveria Pasasen kanssa tammikuussa 2023. He pohtivat yhdessä minkälaisiin asiakasprojekteihin Pasasen kokemusta voisi Freecreativella parhaiten hyödyntää.

– Hyvin nopeasti löysimme puhelinpalaverissa yhteisen kielen ja keskustelu kääntyikin siihen, jos liittyisin Freecreativen tiimiin freelancer-pohjalta. Tässä tuntui olevan täydellinen match molemmin puolin. Muutaman lisäkeskustelun jälkeen hyppäsin mukaan tiimiin maaliskuun alussa. Tässä välissä olin jo ehtinyt irtisanoutumaan päivätöistäni ja tajusin, että unelmani yrittäjyydestä oli toteutumassa. Ei tätä vieläkään usko todeksi, Pasanen naurahtaa.

Teemu Pasanen toimii freelancerina Freecreativen omassa tiimissä. Kuva: Enni Pasanen.

Työhyvinvointi syntyy monipuolisen taustan täydellisestä hyödyntämisestä

Freecreativen tavoitteena on tehdä markkinoinnin ja viestinnän töiden tilaamisesta ja tekemisestä mahdollisimman helppoa. Palvelulle on jatkuvasti kasvava kysyntä, joten lisäkäsiä tarvitaan myös Freecreativen omassa asiakastyössä. Lisäksi monet asiakasprojektit laajentuvat askel kerrallaan, joka omalta osaltaan synnyttää tarpeen monipuolisille tehtäville ja tekijöille.

– Oma taustani on monipuolinen ja haaveenani on myös yrittäjänä toteuttaa projekteja laajalla skaalalla. On huippua hypätä mukaan Freecreativen kovaan kasvuvauhtiin, jossa pääsen aidosti hyödyntämään kokemustani niin myynnistä, markkinoinnista kuin sisällöntuotannosta. Uuden nopeasti kasvavan palvelun kehittämisessä on hienoa olla mukana. Iso plussa itselleni oli myös se, että Freecreative toimii Baronan alla. Kaikesta huomaa, että taustalla on rekrytoinnin rautainen ammattilainen. Olen myös erityisen vaikuttunut siitä, kuinka hyvin Baronan arvot, kuten vastuullisuus ja yhdessä tekeminen näkyvät arjessa. Hyvinvoiva ihminen on toiminnan keskiössä ja tätä arvostan suuresti, Pasanen toteaa.

Kevytyrittäjyys ja yrittäjyys kasvattavat vetovoimaansa

Muuttuva markkinatilanne ja yritysten monipuoliset tarpeet vaikuttavat vahvasti työntekijäkenttään. Yritykset kokevat haasteeksi sen, että liiketoiminnan ennustettavuus nykyisessä maailmantilanteessa on hankalaa ja tarve ammattitaitoisille tekijöille voi syntyä nopeasti. Samoin tarve voi myös pienentyä ja kasvaa taas uudelleen kuukausien saatossa. Tästä syystä rekrytointi on monissa yrityksissä kehityksen pullonkaulana. Kasvuhalut saattavat olla kovat, mutta rekrytointeja ei uskalleta aloittaa, kun liikevaihtoa on mahdotonta ennustaa edes kuukautta eteenpäin.

Freecreativella on parhaillaan käynnissä lukuisia projekteja, joissa nopealla aikataululla lähtenyt yhden freelancerin pilottijakso on kasvanut useamman henkilön jatkuvaksi toimeksiannoksi.

– Itse uskon vahvasti siihen, että freelancereiden käyttö tulee yleistymään laajalti. Yritykset kaipaavat usein akuutisti osaavia tekijöitä, jotka pystyvät tuottamaan tuloksia nopealla aikataululla. Samaan aikaan työntekijät vaativat työarjeltaan vapautta, vastuuta, vaihtelevuutta ja omien arvojensa mukaista työympäristöä. Freecreative yhdistää täydellisesti kysynnän ja tarjonnan. Monet asiakasreferenssit osoittavat, että Freecreativea arvostetaan suuresti liiketoiminnan kehittämisen kokonaisvaltaisena kumppanina, Pasanen kertoo.

– Koen myös uramuutokseni jälkeen olevani, Baronan arvojen mukaan, huomattavasti paremmin hyvinvoiva ihminen. Olen täysin varma, että monet työntekijät pohtivat samanlaista peliliikettä urallaan. Yrittäjäksi hyppääminen saattaa vaikuttaa pelottavalta, mutta haluan rohkaista kaikkia kokeilemaan siipiään. Onneksi kevytyrittäjyys ja freelancerina toimiminen on helppo toteuttaa myös päivätöiden ohessa. Sen jälkeen yrittäjyys voikin tuntua ainoalta luontevalta vaihtoehdolta. Tämä kaava tuottaa taatusti tulevina vuosina paljon menestyksekkäitä yrittäjiä Suomeen, Pasanen toteaa lopuksi.

Kiinnostuitko?

Voisiko Freecreative vahvistaa sinun tiimiäsi?