Monimuotoinen tiimi eri sukupuolisia ja näköisiä ihmisiä työskentelemässä iloisesti.

Freelancer on parempi tiimin jäsen, kuin työhönsä kyllästynyt palkollinen

Tiimityöskentely on olennainen osa modernia työelämää. Se edistää tehokkuutta, luovuutta ja yhteistyötaitoja. Se tarjoaa mahdollisuuden oppia uusia taitoja ja ajattelutapoja kollegoilta. Jokainen freelancer on tärkeä osa nykyaikaista työvoimaa ja he tuovat paljon lisäarvoa tiimityöhön. Voisitko ajatella vahvistavasi tiimiä Freecreativen palvelun avulla, kuten Freecreative itse teki?

Tiimi. “Tiimityöllä tarkoitetaan työskentelyä pysyvässä ryhmässä tai tiimissä, jolla on yhteinen tehtävä ja jolla on mahdollisuus suunnitella itse työtään. Ryhmä määritellään usein kahden tai useamman ihmisen muodostamaksi jatkuvasti keskenään vuorovaikutuksessa olevaksi yhteisöksi tai joukoksi, jolla on yhteiset tavoitteet.”

Tiimi on tosi arkinen sana ja nykyään aika luksusluokan asia. Ainakin toimiessaan, ainakin ollessaan totta. Tiedättehän, koronan aikana tiimien merkitys lakkasi olemasta, sillä tiimin jäsenet eivät enää kohdanneet, eivätkä keskustelleet tiiviisti. Tiimityöskentelyllä on useita etuja. Se lisää tuottavuutta ja tehokkuutta, sillä yhdessä työskentely mahdollistaa ongelmien ratkaisun nopeammin ja tehokkaammin. Lisäksi se luo yhteisöllisyyttä ja vahvistaa tiimin yhteenkuuluvuutta, mikä johtaa parempaan viestintään, yhteistyöhön ja sitoutumiseen. Tiimityöskentely auttaa myös jakamaan vastuuta ja tietoa, mikä johtaa parempiin tuloksiin. Enemmän käsiä ja aivoja tarkoittaa enemmän ratkaisuja.

“Tiimi” ei ole ihmisiä tekemässä samaa työtä, vaan määrittelyn mukaisesti “jatkuvasti keskenään vuorovaikutuksessa oleva yhteisö”.

Freelancer voi olla huippuvahvistus – myös Freecreativelle

Freecreativen tiimi on kasvanut kahdella freelancerille. Alusta asti tiimissä on auttanut mahtava Mervi ja nyt saan avuksi kaksi osaajaa lisää. Mikä onni! Mikä ilo! Mikä voimavara! Kun samalla lailla ajattelevat, toimivat ja työkokemuksensa ja ammattitaitonsa avoimesti yhteiseen tekemiseen heittävät ihmiset löytävät toisensa, ei voi muuta kuin toivoa, että jokainen yksin puurtava kokisi saman.

Jokainen freelancer, joka pallottelee tekoälyn kanssa sisältösuunnitelmaa yksin, ja jokainen huonossa tiimissä kärsivä, jota keljuttaa joka päivä sinänsä mukavan työn tekeminen, koska tiimi ei toimi, tulisi löytää oikea mätsäys. Jokainen markkinointiviestinnän toimia johtava henkilö ja jokainen liian työllistetty moniosaaja – toivon todella, että #Freecreative voi yhdistää teidät oikeiden henkilöiden kanssa ja teille muodostuu hyvä, keskusteleva tiimi.

Freelancerit tuovat paljon lisäarvoa tiimiin

Freelancer on joukkueesi huippuvahvistus silloin, kun tarvitaan erityisosaamista tai resursseja, joita tiimillä ei ole käytettävissään. Freelancerit voivat tuoda mukanaan uusia näkökulmia ja ajatuksia, mikä voi johtaa innovaatioihin ja parempiin ratkaisuihin. Lisäksi freelancereiden hyödyntäminen on kustannustehokasta, sillä heitä voi käyttää tarpeen mukaan ilman sitoutumista pitkäaikaisiin työsuhteisiin. Tämä on erityisen tärkeää pienille ja keskisuurille yrityksille, joilla ei ole varaa pitää suurta tiimiä ympärivuotisesti.

Freecreativen markkinointislogan voisi olla: Ihminen ihmiselle. Ei tekoälyä, ei huonoa johtamista, ei sinnittelyä väärien ihmisten kanssa – ainoastaan toimivia tiimejä, joita todella voidaan muodostaa freelancereiden kanssa ja heidän avullaan. Ihmisten parittaminen ja toimivien tiimien muodostaminen on vaikeaa. Riski epäonnistuneista mätsäyksistä on hyväksyttävä niin kauan kuin onnistunut tiiminmuodostus tapahtuu keskimäärin useammin, kuin epäonnistuminen. Lue meidän asiakkaiden onnistuneista kokemuksista täältä.

Nyt kun itsen pääsen nauttimaan yhteistyöstä Mervin, Teemun ja Heidin kanssa, ymmärrän entistä paremmin, miksi Freecreative on olemassa ja kuinka hyvin autamme, kun mätsäys onnistuu.

Teksti: Arla Joensuu
Kirjoittaja uskoo yhteiseen tekemiseen silloin, kun tiimi on vapaasta tahdosta muodostettu.

Tiimi on jatkuvasti keskenään vuorovaikutuksessa oleva yhteisö
Tiimi on jatkuvasti keskenään vuorovaikutuksessa oleva yhteisö. Kuva Freecreative.fi.

Kiinnostuitko?

Haluatko vahvistaa omaa tiimiäsi Freecreativen avulla?